!
!

1/2  Viool Ars-024 z.g.a.n. Ex Rental  - " Comfort afwerking van de Tsjechische Vioolbouwer "
TOP - Viool speelt makkelijk heeft een warme toon. Deze viool zat in een partij die wij opkochten bij sluiting van een viool-winkel.  Afwerking is Comfort.  Nieuwprijs  € 499,-  

1/2 Viool Ex Rental - Comfort

Geen Verzendkosten
Comfort ( Nylon snaren)
  1 werkdag
 • Beschrijving
 • Meer details

1/2 Viool Ars - 024  ( Nieuwprijs  € 495,- 
 1/2  Viool (2016)  complete set nu  € 350,-  
 Inclusief: Wolf Schoudersteun t.w.v.  € 29,50
| Hotelsourdine ( voor studie) € 5,-
 Set bestaat uit:  Viool - Koffer - Carbon Strijkstok - Hars en Schoudersteun 

1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.  Viool Ars Music 024
•  Volledig netjes afgewerkte solide Houten Viool
•  Voorzijde handgelakt Canadese spar
•  Achterzijde en zijkant: Mooi gevlamd Canadese esdoorn
•  Donker Gelakt
•  Goede top kwaliteit passende Stemsleutels.
•  Staartstuk met 4  Fijnstemmers
 
 
•  Snaren:  Nylon - Dominant | Thomastik

1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.  Strijkstok Carbon Fiber

  Sterk.  Deze strijkstokken zijn sterk. Voor kinderen ideaal. Als je een strijkstok laat vallen, erop gaat zitten of te ver aanspant, breekt hout sneller breken dan carbon-fiber.
   
 Directe Respons. De hoge stijfheid, alleen bij hoge kwaliteit hout, heb je een snellere respons bij het strijken en maak je een mooie vollere klank.
Constante kwaliteit.
Carbon-fiber strijkstokken zijn heel betrouwbaar en massaal te produceren, waardoor de kwaliteit steeds hoger wordt en de prijs lager.

 

 1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.

De Koffer  (nieuw)

Vorm Koffer  VC13, Zwart
heeft twee (2) rugriemen.
Met pluchen interieur
en YKK rits.

 

 1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.ARS Music combineert de uitstekende Tsjechische vakmanschap met het gebruik van het beste hout, en accessoires, van toonaangevende leveranciers.

Stukje geschiedenis

Tijdens het communistische regime stond alles behoorlijk stil, omdat alle vioolbouwers in één grote fabriek moesten werken… na de val van communisme was er echter weer ruimte voor private initiatieven en ateliers én verhoging van de kwaliteit.  Tsjechische en Duitse vioolbouwers werkten samen om de vioolbouw in dit gebied nieuw leven in te blazen en een nieuwe generatie bouwers op te leiden.

Tot 2005 was er in Luby zelfs een welbekende vioolbouwschool gevestigd, waar veel goede vioolbouwers gestudeerd hebben. Boheemse/Tsjechische instrumenten staan inmiddels zeer goed bekend en zijn zeer populair over de hele wereld. Wij hebben verschillende ateliers getest en zijn uitgekomen bij Akord Kvint… een kleinschalig atelier met kwaliteit hoog in het vaandel en een hartverwarmende filosofie.
(overgenomen van Zlata Strijkinstrumenten )

Super Speelklaar. Stemsleutels optimaal passend en lopend ( stemvastheid) Kielhoutje bijwerken zodat de snaar niet te hoog boven de toets zit. Kam maken we op de goede hoogte en ronding Staartstuk fijnstemmers goed lopend maken.  Nieuwe goed spelende en beter snaren. Die nieuwe snaren zijn wat dikker (voelt goed aan de vingers) en klinken wat beter.

► Speelklaar. 
- We zetten we de viool in elkaar.  Werken de viool bij zodat hij speelbaar is, en stemmen hem.
Harsen de strijkstok.  Geen garantie op stemvastheid
.

► Super Speelklaar.
-  Stemsleutels optimaal passend en lopend ( stemvastheid)
-  Kielhoutje bijwerken zodat de snaar niet te hoog boven de toets zit.
-  Kam maken we op de goede hoogte en ronding
-  Staartstuk fijnstemmers goed lopend maken.
-  Nieuw setje beter klinkende snaren.
Die nieuwe snaren zijn wat dikken er klinken wat beter.  De (oude doen we in de koffer )
-  Strijkstok controleren we op slechte haren en oneffenheden.
Garantie  op optimale stemvastheid en Speelaard.

.
► Comfort ( is Super Speelklaar zie boven plus we vervangen de stalen snaren door nylon snaren.
Nylon snaren spelen wat lichter en klinken warmer.