!
!

1/2 Viool Ex Rental - " Hoge kwaliteit Tsjechische  Viool -  'Ars Music 024" 
Viool speelt makkelijk en heeft warme toon. Afwerking is Comfort 

1/2 Ars Music 024

Geen Verzendkosten
Comfort (snaren: Dominant | Thomastik)
  1 -2 dagen
 • Beschrijving

1/2 Viool Ars - 024  ( Nieuwprijs  € 495,- 
 1/2  Viool (2015)  nu  € 249,-
 Set bestaat uit:  Viool - Vorm Koffer - Carbon Strijkstok - Hars en Wolf Schoudersteun 
Opm:  Dit is een tweedehands exemplaar is met  lichte gebruik sporen, in speelklare staat.

1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.  Viool Ars Music 024
•  Volledig netjes afgewerkte solide Houten Viool
•  Voorzijde handgelakt Canadese spar
•  Achterzijde en zijkant: Mooi gevlamd Canadese esdoorn
•  Transparant Hand Gelakt
•  Goede top kwaliteit passende Stemsleutels.
•  Staartstuk met 4  Fijnstemmers
 
 
•  Snaren:  Nylon

1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.  Strijkstok Carbon Fiber

  Sterk.  Deze strijkstokken zijn sterk. Voor kinderen ideaal. Als je een strijkstok laat vallen, erop gaat zitten of te ver aanspant, breekt hout sneller breken dan carbon-fiber.
   
 Directe Respons. De hoge stijfheid, alleen bij hoge kwaliteit hout, heb je een snellere respons bij het strijken en maak je een mooie vollere klank.
Constante kwaliteit.
Carbon-fiber strijkstokken zijn heel betrouwbaar en massaal te produceren, waardoor de kwaliteit steeds hoger wordt en de prijs lager.

 

1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.

De Koffer :  Rechthoekig met 2 draagriemen. Kleur: Zwart


1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.  

  Schoudersteun:  Wolf Forte Secondo  1/2
  
  Hars : Pirastro  Piranito

 

 1/2 Viool Ars Music 024 " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier " Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.ARS Music combineert de uitstekende Tsjechische vakmanschap met het gebruik van het beste hout, en accessoires, van toonaangevende leveranciers.

Stukje geschiedenis

Tijdens het communistische regime stond alles behoorlijk stil, omdat alle vioolbouwers in één grote fabriek moesten werken… na de val van communisme was er echter weer ruimte voor private initiatieven en ateliers én verhoging van de kwaliteit.  Tsjechische en Duitse vioolbouwers werkten samen om de vioolbouw in dit gebied nieuw leven in te blazen en een nieuwe generatie bouwers op te leiden.

Tot 2005 was er in Luby zelfs een welbekende vioolbouwschool gevestigd, waar veel goede vioolbouwers gestudeerd hebben. Boheemse/Tsjechische instrumenten staan inmiddels zeer goed bekend en zijn zeer populair over de hele wereld. Wij hebben verschillende ateliers getest en zijn uitgekomen bij Akord Kvint… een kleinschalig atelier met kwaliteit hoog in het vaandel en een hartverwarmende filosofie.
(overgenomen van Zlata Strijkinstrumenten )